“EP O GILGAMEŠU” NA PROLEĆE: Gradsko pozorište u Čačku priprema treću predstavu

V. I.

12. 12. 2020. u 15:25

GRADSKO pozorište u Čačku započelo je rad na novoj predstavi “Ep o Gilgamešu“. Premijerno izvođenje ove predstave koja se bazira na najstarijem poznatom književnom delu, ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija, biće na proleće.

“ЕП О ГИЛГАМЕШУ” НА ПРОЛЕЋЕ: Градско позориште у Чачку припрема трећу представу

Foto: Gradsko pozorište Čačak

Kao reditelj predstave potpisuje se Jug Đorđević, dramaturškinja je Tijana Grumić, scenografkinja Andreja Rondović, kostimografkinja Vera Damjanović i kompozitorka Julija Đorđević.

– Tragali smo za predloškom koji može da prikaže angažovanost, ali ne u smislu da ona bude aktuelna u tom trenutku kao što je bio slučaj sa “Triptihom o radnicima“ i “Životinjskom farmom“, i onda smo hteli da pronađemo nešto iz svetske književnosti što je opšte poznato, a što može da komunicira sa sadašnjim trenutkom – kazao je Đorđević, naglasivši da važna odlika repertoarske politike jednog mladog pozorišta kao što je Gradsko pozorište Čačka mora biti raznovrsnost i angažovanost.

Najavljeno da će ova predstava biti najkompleksnija produkcija u dosadašnjem radu Gradskog pozorišta.

Sada smo u mogućnosti da predstavu u produkcijskom smislu podignemo na malo viši nivo. Recimo, prvi put ćemo u jednoj predstavi imati scenografa – rekao je direktor Gradskog pozorišta Bratislav Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)