UVEDENA VANREDNA SITUACIJA: “Pala” još jedna opština u Srbiji

S.BABOVIĆ

11. 12. 2020. u 18:25

USLED pogoršanja epidemilošske slike i sve većeg broja novoinficiranih lica, Opštinksi krizni štab u Ćićevcu uveo je vanrednu situaciju u ovoj opštini.

УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: “Пала” још једна општина у Србији

Ilustracija Foto: EPA

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac preporučili su poooštrene mere za opštinu u kojoj je do sada od početka epidemije registrovan 261 slučaj KOVID-19.

Među novooinficiranim licima iz Rasinskog okruga je prema poslednjim pristiglim rezultatima čak 16 iz Ćićevca, što je ozbiljan broj za malu opštinu.Procene stručnjaka su da će se loš trend rasta novobolelih nastaviti i u narednim danima.Prema zvaničnim podacima na teritoriji opštine dva smrtna slučaja se dovode u vezu sa novom virusnom infekcijom.

U opštini navode da su iz sopstvenih sredstava angažovali još jednog lekara i vozača saniteta,a uz podršku donatora postavljene su i barijere u čekaonici i u samoj ordinaciji KOVID ambulante u Domu zdravlja, tako da su sada potpuno odvojeno kretanje KOVID pozitivnih pacijenata i drugih lica kojima je potrebna pomoć lekara.

Ćićevac je treća opština u Rasinskom okrugu u kojoj je na snazi vanredna situacija, a još pre dva meseca, to su učinile opštine Trstenik i Aleksandrovac.U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virus korona potrvđen kod 6.364 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)