ULIČNI KONCERT ZA BOLESNU DECU: Humana inicijativa profesora muzike iz Požarevca Predraga Paunovića

D. NOVKOVIĆ

12. 12. 2020. u 11:48

PROFESOR muzike iz Požarevca Predrag Paunović je pokrenuo inicijativu za održavanje novogodišnjeg uličnog koncerta pod nazivom "Melodija za život", tokom kojeg bi se skupljali novčani prilozi za desetogodišnje Dušana Ratkovića i Pavla Paunovića, te Luku Nešića od četiri leta i upola mlađu Aleksiu Žigrai.

УЛИЧНИ КОНЦЕРТ  ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ: Хумана иницијатива професора музике из Пожаревца Предрага Пауновића

Foto CZK u Požarevcu

Njima je za lečenje potrebno 390.000 evra, a dosada je sakupljeno samo 40.000, pa je Paunović javno, posredstvom društvenih mreža, apelovao na čelnike lokalne samouprave da dozvole održavanje humanitarne manifestacije.

- Grad to neće ništa da košta. Tehničku podršku i opremu će obezbediti Udruženje umetnika i muzički atelje "Maestro", a od fondacije "Novak Đoković" sam dobio elektronsko pismo sa najavom da će podržati našu akciju.

Foto privatna arhiva

Istovremeno, balkanska muzička diva Kaliopi Bukle je na svom instagram-nalogu objavila video nazvan "Melodija za život", sa predivnim porukama upućenim Požarevljanima, a obećala je da će video-porukom pozvati sve ljude dobre volje da budu sa nama 31. decembra i svojevoljnim "bakšišom" doprinesu da ulazak u Novu godinu bude još više čaroban za naše anđele - kaže Paunović koji je zahtev za odobrenje koncerta već predao Policijskoj upravi i Komunalnoj policiji, uz napomnu da će biti obezbeđeno poštovanje svih epidemioloških mera.

Foto D. Novković

Njegovom pozivu dosad su su odazvali brojni bendovi i solisti koji su spremni da besplatno nastupe na Starom korzou, gde će biti nekoliko punktova sa različitim vrstama muzike, pa su dobrodošli i humani amateri. Sakupljeni novac će odmah biti prebrojan, a suma javno saopštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo