KOVID AMBULANTE SVE PUNIJE: Teška situacija u Zlatiborskom okrugu - korona potvrđena kod još 305 osoba

A. Rovčanin

10. 12. 2020. u 15:08

OD prethodnog izveštaja do danas korona virus je potvrđen kod još 305 lica: Užice 98, Bajina Bašta 53, Arilje 49, Priboj 33, Prijepolje 20, Požega 16, Čajetina 11, Nova Varoš 10, Kosjerić 9 i Sjenica 6.

КОВИД АМБУЛАНТЕ СВЕ ПУНИЈЕ: Тешка ситуација у Златиборском округу - корона потврђена код још 305 особа

Foto: N.Janković

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 9058 slučajeva infekcije korona virusom  na teritoriji Zlatiborskog okruga.


Epidemiološka situacija u Prijepolju sve je teža, zaključak je Štaba za vnredne situacije koji je zasedao u četvrtak. Kapaciteti Kovid bolnice u Priboju, gde se smeštaju inficirani iz Prijepolja, popunjeni su, pa je upućen apel menadžmentu ZC Užice da se poveća broj kreveta i po mogućnosti otvori nova kovid bolnica u Prijepolju.

- Pribojska bolnica raspolaže sa 105 postelja za smeštaj kovid pacijenata i ti kapaciteti su popunjeni, juče su primani samo najhitniji slučajevi. Očekuje se neko manje proširenje, ali su to nedovoljni kapaciteti s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Zbog toga smo apelovali da Zdravstveni centar Užice da ozbiljno razmotri mogućnost proširenja smeštajnih kapaciteta na bolnicu u Prijepolju - kazao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Broj preminulih iz Zlatiborskog okruga u trećem talasu korona virusa još uvek nije poznat.

- Podatke o umrlima od posledica COVID 19 oboljenja saopštavaćemo kada budemo dobili zvanične prijave ili potvrde o smrti iz zdravstvenih ustanova odnosno Zdravstvenog centra Užice. Obično potvrde o smrti dobijamo dva meseca kasnije, na primer sada za mesec septembar  - prema regularnoj proceduri - saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu.

U prvih deset dana decembra najviše osoba zaraženo je u Užicu 863, Prijepolje 202, Požega 237, Priboj 274, Arilje 276, Bajina Bašta 332, Čajetina 108, Nova Varoš 108, Sjenica 38, Kosjerić 49.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)