LEKAR ZA SVA VREMENA: Umrla čuvena loznička doktorka Nada Đurić

V. MITRIĆ

10. 12. 2020. u 00:20

U LOZNICI je preminula primarijus dr Nada Đurić (68), specijalista epidemiologije.

ЛЕКАР ЗА СВА ВРЕМЕНА: Умрла чувена лозничка докторка Нада Ђурић

Foto: Privatna arhiva

Bila je višegodišnja načelnica Higijensko epidemiološke službe Medicinskog centra u ovom gradu, a potom Preventivne zdravstvene zaštite, Polivalentne zdravstvene zaštite I preventivnog centra, koordinaroka zdravstvenog vaspitanja u ovom delu Srbije, koja je, pre dolaska u Vukov zavičaj, radila u DZ u rodnom Žabljaku, pa u Vlasenici, u Republici Srpskoj.

Reč je o vrsnom lekaru, sjajnoj ličnosti, prijatnoj i dragoj sugrađanki, koju su Lozničani, vrlo brzo, prigrili kao svoju, što je, naravno, u svakom smislu zasluživala. Bila je veliki borac za zdravlje ljudi. Skoro da nema nekoga u ovom kraju ko nije znao za dr Nadu i ko nije osetio njen blažen lekarski i ljudski odnos, uz prijatan osmeh na licu, pun ljubavi I poštovanja. Za nju je, i rečju i delom, pacijent od prvog do zadnjeg dana bio i ostao “negovo veličanstvo”.

Nema tih odbora, organizacija, saveta u kojima nije bila dr Đurić, ali ne kao neko ko sedi priča ili sluša, već kao neumoran borac, na terenu, do najudaljenijih sokaka zaseoka Jadra, koji je hodio I radio među ljudima da shvate koliko je za zdravlje važna preventiva I sve drugo s tim u vezi.

Ostaće zapamćena kao autor i koautor oko 100 stručnih radova izloženih u zemlji i inostranstvu i objavljenih u stručnim časopisima, sjajan predavač, promoter zdravih stilova života, “tata” i “mama” ovdašnjim ekolozima i mnogim drugim koji shvataju značaj zdrave sredine.

Stizala je da se bavi humanitarnim radom, znala je muku svakog čoveka u kraju, među kojima su i romi, kao manjina, koji su je obožavali, ali i da da sve od sebe da posledice od velikih poplava koje su zadesile loznički kraj ne ostave loše posledice po zdravlje ljudi. Uvek je bila u ekipama koje su stizale prve do ugroženih ljudi.

Dr Nada Đurić je iza sebe ostavila supruga, dr Momira Đurića, ćerku Milicu i sina Sinišu i unuka Strahinju. Biće sahranjena u petak na lozničkom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)