PREMINUO DOKTOR BOJAN PECIĆ: LJudi ostavljaju stotine poruka saučešća - "tuga do neba, napustio nas je najbolji"

S. B.

03. 12. 2020. u 12:57

DR Bojan Pecić(62), dugogodišnji načelnik Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku i jedan od najuvaženijih lekara u ovom gradu, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragajevac, saznaju "Novosti".

ПРЕМИНУО ДОКТОР БОЈАН ПЕЦИЋ: Људи остављају стотине порука саучешћа - туга до неба, напустио нас је најбољи

Foto: S. Babović

Do juče je prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, zabeleženo 67 smrtnih slučajeva u Rasinskom okrugu,koji se dovode u vezu sa KOVID infekcijom. Odlazak poznatog pedijatra, svedoče sagovornici "Novosti", veliki je gubitak za ceo Trstenik.

Dr Pecić je celu profesionalnu karijeru posvetio lečenju najmlađih Trsteničana. Rođen je u Vrnjačkoj Banji, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Trsteniku.Diplomu Medicinskog fakulteta u Kragujevcu stekao je 1984.godine, a već naredne, počeo da radi u Domu zdravlja "dr Sava Stanojević". Specijalističke studije iz oblasti pedijatrije završio je 2003.godine. Sahrana dr Pecića biće sutra u 11 sati na Čairskom groblju.

Foto: S. Babović

 

- Bio je izuzetan stručnjak, čovek i kolega - kaže za "Novosti" dr Žaklina Ristić, direktorka DZ u Trsteniku.

- 35 godina radio je u ovoj ustanovi, još samo par godina mu je ostalo od penzije. Ovo je težak trenutak za porodicu, prijatelje, sve koji su ga znali, ali i ceo Trstenik.

VANREDNA SITUACIJA VEĆ DVA MESECA

U Trsteniku je od 30.septembra na snazi odluka o uvođenju vanredne situacije.U KOVID ambulanti je tokom novembra zabeleženo oko 3.500 pregleda, a juče-210.Od početka epidemije, virus korona potrvđen je kod 849 lica.

Koliko za dr Pecićem žali grad najbolje svedoči na stotine poruka neverice na društvenim mrežama.

- Neće više biti takvih,kao što je naš dr Bojan, Dobri doktore, ljudino, veliki gubitak, Čovek i lekar za primer, Tuga do neba, napustio nas je najbolji - samo su neke od potresnih poruka Trsteničana.

Povodom smrti omiljenog lekara oglasila se i Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Foto: S. Babović

 

- Danas je tužan dan za Trsteničane. Napustio nas je pedijatar, divan čovek i omiljeni lekar. Neka mu je većna slava i hvala! Najiskrenije saučešće porodici - napisala je na svom fejsbuk profilu Milena Turk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)