KOD GINEKOLOGA U CRVENU ILI ZELENU ZONU: Dispanzer za žene u Subotici podeljen

J.L.

09. 12. 2020. u 15:38

DISPANZER za žene u Subotici od danas je podeljen na zelenu i crvenu zonu, te se u prvoj primaju samo trudnice i žene sa hitnim stanjima u ginekologiji, dok je u drugom, fizički odvojenom delu, omogućen pregled kovid pozitivnim trudnicama i zbrinjavanje kovid pozitivnih žena koje iziskuju hitnu intervenciju.

КОД ГИНЕКОЛОГА У ЦРВЕНУ ИЛИ ЗЕЛЕНУ ЗОНУ: Диспанзер за жене у Суботици подељен

Foto: J. Lemajić

Do ovakve organizacije rada i obustavljanja preventivnih pregleda u zelenoj zoni, došlo je zbog nedostatka medicinskog osoblja, pre svega sestara koje su na bolovanju. Dispanzer za žene trenutno raspolaže sa samo pet lekara, od kojih će deo biti raspoređen i u crvenoj zoni.


- Nažalost, dosta zdravstvenih radnika nam se razbolelo i možemo da pregledamo samo trudnice i hitna ginekološka stanja – poručuje  dr Tatjana Popović, pomoćnica direktora za medicinska pitanja i specijalista ginekologije i akušerstva. - Ovo nije klasična kovid respiratorna ambulanta, u koju dolaze trudnice kojima su se pojavili simptomi infekcije, pa da se utvrdi da li su kovid pozitivne. Za to postoje dve kovid ambulante, u Harambašićevoj i Kumičićevoj ulici, a ovo je u kojoj će se pregledati trudnice i žene koje uz kovid infekciju imaju hitan akušerski, odnosno akutni ginekološki problem. Dakle, ukoliko su prokvarile, imaju bolove ili su uplašene i žele da provere stanje svoje bebe, moći će da dođu i da se pregledaju, nismo ih ostavili da čekaju po 14 dana i da nemaju kome da se obrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju