DVOJE PREMINULIH, 35 NOVOZARAŽENIH: Korona presek za Rudničko-takovski kraj, ukupno zaražene 722 osobe

M. B.

08. 12. 2020. u 14:20

DVE osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno pozitivne na kovid-19 nažalost su preminule tokom protekla 24 časa, godišta 1938. i 1940.

ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 35 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за Рудничко-таковски крај, укупно заражене 722 особе

Foto: M.B.

Prema najnovijim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, kod još 35 lica potvrđen je korona virus.

Trenutno, ovaj kraj po zvaničnim izveštajima beleži prisustvo korona virusa kod ukupno 722 osobe, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije.

- Od tog broja, njih 211 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Sada, hospitalizovano je 50 pacijenata iz ovog kraja, većinom u ovdašnjoj Opštoj bolnici, ostali u drugim medicinskim ustanovama, dok se svi drugi, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekarskih timova Doma zdravlja. U Kovid ambulanti, juče (7. decembra) pregledano je ukupno 286 osoba, urađeno 67 antigenskih testova, uzeto 18 nazofaringealnih briseva – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 828, uz 40 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024