EPIDEMIOLOŠKA SLIKA PARAĆINA: 77 hospitalizovanih na kovid-odeljenju, juče se u bolničku ambulantu javilo 109 ljudi

Z. Rašić

04. 12. 2020. u 16:32

NA kovid odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu danas je 77 bolesnika, od kojih je osam na respiratoru - jedan intubiran, a preostalih sedam na neinvazivnoj ventilaciji. Kapacitet ovog odeljenja u početku je bio 60 postelja, ali je sada je proširen dodavanjem više ležajeva.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА ПАРАЋИНА: 77 хоспитализованих на ковид-одељењу, јуче се у болничку амбуланту јавило 109 људи

Foto: Z. Rašić

Brine podatak da je u bolničkoj kovid-ambulanti, posle pada broja pregleda početkom sedmice, juče ponovo pregledano više od sto pacijenata , 109. Bilo je 11 prijema na hospitalizaciju, a isti broj je otpušten, dok je jedna muška osoba, 1934. godište, preminula.

Sudeći po brojkama, trend epidemije u Paraćinu je i dalje loš jer nema pada niti broja pregledanih, niti broja hospitalizovanih. Dosta je teška klinička slika obolelih na odeljenju, čak njih sedamdesetak iziskuje kiseoničku potporu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku