KORONA UZIMA DANAK U KIKINDI: Za nedelju dana preminulo devetoro ljudi - na lečenju u petnaestogodišnji dečak

R. Šegrt

01. 12. 2020. u 12:41

КОРОНА УЗИМА ДАНАК У КИКИНДИ: За недељу дана преминуло деветоро људи - на лечењу у петнаестогодишњи дечак

Foto: R. Šegrt

KORONA se previše proširila po Kikindi, zaraženo 1.107 pacijentaa, a 53 nalazi se na bolničkom lečenju, što je najviše od početka pandemije, od marta.

Čak 70 odsto njih je na kiseoničkoj terapiji. Među obolelima je i dečak od 15 godina koji se nalazi na kovid delu Dečijeg odeljenja i stanje mu je sve bolje.

Međutim, ovo oboljenje uzima sve veći danak, pa je samo za poslednjih nedelju dana preminulo devet pacijenata, izjavio je direktor Opšte bolnice dr Mirko Stojisavljević i upozorio da je stanje je alarmantno. 

- Svi umrli imali su i druga hronična oboljenja, bili su srčani bolesnici, dijabetičari. Trenutno nijedan pacijent nije na respiratoru, ali većina koristi kiseonik. Imamo i lekova i kiseonika, a od Pokrajine smo dobili i pet novih mobilnih respiratora koji mogu da se priključe na boce. Pacijenti sa lakšom kliničkom slikom smešteni su na Infektivno odeljenje i tamo ih je sada 13, a oni sa težom su na trećem spratu Internog odeljenja. Tamo imamo 78 kreveta, a ukupno u bolnici za kovid pacijente imamo 160 kreveta – objasnio je Stojisavljević.

Među pozitivinima je i 19 medecinskih radnika, od čega je osam lekara, a ostalo su sestre, tehničari i laboranti. Zbog povećanog broja pacijenata u prvoj smeni do 14 sati u bolnici rade svi internisti, a popodne dva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)