GRAĐANI SE NEODGOVORNO PONAŠAJU: Inspekcije i dalje kontrolišu poštovanje mera u Moravičkom okrugu, evo šta je najveći problem

V. I.

30. 11. 2020. u 16:35

U PRETHODNOJ nedelji (od 23. do 29. novembra) obavljeno je 297 vanrednih inspekcijskih nadzora od strane republičkih inspekcija, komunalne milicije i inspekcija JLS, i svih 297 kontrolisanih lica i subjekata su u potpunosti poštovali zakonske propise i donete protivepidemijske mere.

ГРАЂАНИ СЕ НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЈУ: Инспекције и даље контролишу поштовање мера у Моравичком округу, ево шта је највећи проблем

Foto: V. Ilić

Na području Čačka i Gornjeg Milanovca rešenjem sanitarne inspekcije za 3.669 lica određena je mera karantina u kućnim uslovima, odnosno mera ograničenja slobode kretanja na 14 dana. U opštini Ivanjica ova mera određena je za 276, a u Lučanima za 313 pozitivnih, pa, kako ističu nadležni u Moravičkom upravnom okrugu, u narednim danima treba očekivati strožu kontrolu poštovanja karantina.

Problem više ne predstavlja kategorija kontrolisanih subjekata, jer sada svi poštuju mere, već građani koji se neodgovorno ponašaju. Okupljanje, posebno na slavama, sahranama i po privatnim stanovima i kućama i ne nošenje maski. Još jednom napominjemo, cilj pojačane kontrole je očuvanje zdravlja stanovništva, a ne kažnjavanje iako za nepoštovanje propisanih epidemioloških mera su predviđene visoke novčane, kao i krivična odgovornost i zatvorske kazne – navodi se u saopštenju Moravičkog upravnog okruga.

Inače, u prethodnih mesec dana u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kontrolisano je 772 subjekta, odnosno - veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja. Od tog broja 746 je u potpunosti poštovalo donete propise, dok kod 26 su utvrđeni propusti u manjem ili većem obimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!