ZADUŽBINA STEFANA DEČANSKOG UPUTILA APEL: Potrebna pomoć za ikonopisanje hrama u Vranju

J.S.

30. 11. 2020. u 09:58

MANASTIR Svetog Nikole započinje pripreme za ikonopisanje unutrašnjosti hrama, pa je iz ove svetinje sa juga Srbije stigao apel za pomoć.

ЗАДУЖБИНА СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ УПУТИЛА АПЕЛ: Потребна помоћ за иконописање храма у Врању

Foto: J.S.

Cena za ikonopis iznosi 100 evra po metru kvadratnom. Uprava manastira pozvala je sve zainteresovane  vernike koji žele da pomognu oslikavanju, kako iz Pčinjskog okruga, Srbije, tako i iz dijaspore, da se jave ekonomu manastira protonamesniku Vedranu Kostiću ili novac mogu uplatiti na namenske račune manastira: 200-3174990101008-93, sa naznakom za freskopis manastira ili poseban devizni račun sa istom naznakom: RS35200317499010100311.

Foto: J.S.

Manastir Svetog Nikole

- Svesni smo činjenice da je ekonomska situacija veoma teška, ali se uzdamo u pomoć Majke Božije i njene Trojeručne ikone, koja se nalazi u manastiru, da ćemo zajedničkim snagama i molitvama uspeti prikupiti sredstva za oslikavanje hrama. Imena priložnika ikonopisa trajno će biti ispisana u hramu, a zajedničkim molitvama i molitvama Majke Božije i u knjigu Večnoga Života – kaže protonamesnik Vedran Kostić.

Foto: J.S.

Manastir Svetog Nikole

Manastir Svetog Nikole potiče iz 13. veka, a njegovo zidanje naložio je kralj Stefan Dečanski, a kasnije je Car Stefan Dušan manastir priložio, kao metoh, manastiru Hilandaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?