TEŽAK DAN U SUBOTICI: Od kovida umrlo četvoro ljudi

J. L.

27. 11. 2020. u 15:42

NA bolničkom lečenju u Kovid delu Opšte bolnice Subotica trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, u Kovid jedinici intenzivnog lečenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posledica virusa korona u poslednja 24 časa preminulo je četvoro ljudi.

ТЕЖАК ДАН У СУБОТИЦИ: Од ковида умрло четворо људи

Foto: Novosti arhiva

- I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom – poručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Moramo da poštujemo preporučenu fizičku distancu, da izbegavamo  zadržavanja i okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i da nosimo zaštitne maske. Apelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava.

-  Molim sugrađane koji su pozitivni na korona virus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta. Moja obaveza, i ljudska i kao gradonačelnika, jeste da upozorim građane Subotice da će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu striktno pridržavali preporučenih epidemioloških mera - zaključio je Bakić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)