BEZBEDNIJE DO PLANINSKE LEPOTICE: Nastavljeni radovi na rekonstrukciji puta od Kraljeva prema Goču

G.Š.

25. 11. 2020. u 11:38

POVOLjNE vremenske prilike za ovo doba godine i dane bez padavina zaposleni u preduzeću „Novi Pazar put“ iskoristili su da nastave radove na rekonstrukciji dotrajalog puta od Kraljeva prema planini Goč.

БЕЗБЕДНИЈЕ ДО ПЛАНИНСКЕ ЛЕПОТИЦЕ: Настављени радови на реконструкцији пута од Краљева према Гочу

Foto: G. Šljivić

Posle završenih radova u vrednosti od 170 miliona dinara na potpunoj obnovi kolovoza od prigradskog naselja Beranovac, u dužini 4,6 kilometara, pri čemu je izgrađen i trotoar dužine 1,6 kilometara, putari i ovih dana imaju pune ruke posla na deonici od Jovca do Kamenice.

- U toku je asfaltiranje ove deonice u sklopu radova na rekonstrukciji četiri kilometara puta, od ukupno osam koliko je predviđeno ovim projektom, odnosno sve do Sokolje. Jedan deo radova biće završen ove, a drugi na proleće 2021. godine. Ukupna vrednost je procenjena na oko 320 miliona dinara – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Kompletna rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture još jednom potvrđuje da kraljevačka lokalna sanmouprava u saradnji sa državom, odnosno resornim ministarstvima, ulaže maksimalne napore da Goču vrati nekadašnji sjaj. Tako je na ovoj planinskoj lepotici nakon što je izgrađeno savremeno odmaralište sa pratećim sadržajima, u toku montaža ski lifta i uređenje male skijaške staze za šta su grad Kraljevo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ukupno izdvojili 35 miliona dinara, a ukoliko sve bude teklo po planu uskoro će početi i izgradnja moderne žičare na takozvanoj velikoj stazi, donacija „Skijališta Srbije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest