TREĆA ISPORUKA VAKCINE PROTIV GRIPA PARAĆINU: Obezbeđeno 325 doza „vaksigripa“

Z.Rašić

04. 11. 2020. u 19:42

NAKON što je za samo sedam dana utrošena prva količina vakcina „influvak“protiv gripa – 2.400 doza, u paraćinski Dom zdravlja stiglo je još 200 doza proizvedenih u Institutu „Torlak“, ali se one nisu preporučivale osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65, zbog čega je za Paraćin juče obezbeđeno još 325 doza vakcine „vaksigrip“ koje mogu da se daju svim osobama.

ТРЕЋА ИСПОРУКА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ ГРИПА ПАРАЋИНУ: Обезбеђено 325 доза „ваксигрипа“

Foto: Z.Rašić

Kako kaže dr Snežana Nikodijević, pomoćnica direktora Doma zdravlja, vakcinacija je i dalje u toku, interesovanja ima, pa doktorka procenjuje da će i ova količina biti utrošena. Inače, sezona gripa još nije počela ali je primetno povećanje broja građana koji se javljaju ovoj ustanovi sa simptomima respiratornih infekcija.

Raste broj ne samo kovid-pregleda već i običnih. Dr Nikodijević naglašava da je skoro udvostručen broj pregleda u ambulanti za respiratorne infekcije Doma zdravlja, a sve je više i mlađih pacijenata – dece i đaka, koji se javljaju svojim lekarima sa sličnim ili istim zdravstvenim problemima.

Oni se javljaju pedijatriji, gde se i zbrinjavaju, a na ulazu se obavlja trijaža.

U dečjem dispanzeru se radi i uzimanje brisa za PCR test ako je potrebno, te serološko testiranje, i to u posebnoj sobi za izolaciju. Inače, prema jučerašnjoj izjavi načelnika Školske uprave u Jagodini Živote Starčevića, jedan učenik koji pohađa osnovnu školu u Paraćinu je inficiran virusom korona, što je potvrđeno  u ponedeljak, 2. novembra. Međutim, kako on nekoliko dana pre toga nije dolazio u školu, nastava u svim školama u Paraćinu odvija se na uobičajen način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)