KOVID-AMBULANTA SA DVA ULAZA: Od danas Dom zdravlja na Novom naselju radi po posebnom režimu

J.S.

04. 11. 2020. u 12:33

OD danas Dom zdravlja "Novi Sad" na Novom naselju jedini će raditi sa pacijentima koji sumnjaju da imaju kovid-infekciju.

КОВИД-АМБУЛАНТА СА ДВА УЛАЗА: Од данас Дом здравља на Новом насељу ради по посебном режиму

Foto AP

- Radno vreme ove kovid-ambulante je 24 časa. U dnevnoj smeni biće osam medicinskih ekipa, a četiri će raditi noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni - saopšteno je juče iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Glavni ulaz u ambulantu za pacijente sa sumnjom na kovid- infekciju je u prizemlju. Za pacijente koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada, stomatologa, ili im trebaju usluge specijalističke službe ulaz u objekat biće sa zadnje strane. Razdvajanjem ulaza obezbeđeno je da ne dolazi do kontakta pacijenata koji nisu i onih koji jesu zaraženi koronom.

KORONA Dom zdravlja "Novi Sad", Foto D. Dozet

- Budući da smo na početku trećeg talasa epidemije koji počinje u najnepovoljnijem delu godine - jesen i zima, kao i očekujući veći broj pacijenata obolelih od sezonskih respiratornih oboljenja, ovo smatramo dobrim rešenjem. Na ovaj način pacijenti neće čekati na pregled izvan ustanove, nego u prostranoj čekaonici, posebno jer dolazi sve lošije vreme sa niskim temperaturama - poručuju iz Doma zdravlja.

TELEFONI

BROJEVI telefona u kovid-ambulanti na Novom naselju su: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243. U objektu na Novom naselju pacijentima će biti pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja.

Redovni pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće usmereni prema ambulantama: Jovan Jovanović Zmaj, kao i u ulicama - Vršačkoj, Rumenačkoj, Jug Bogdana, Bulevara, kao i prema drugim raspoloživim ambulantama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna