U ZLATIBORSKOM OKRUGU 40 NOVOOBOLELIH: Najviše zaraženih u Prijepolju

A.Rovčanin

31. 10. 2020. u 18:10

TOKOM poslednja 24 sata, na teritoriji Zlatiborskog okruga koronavirus potvrđen je kod 40 lica. Od ukupnog broja novoobolelih, u Prijepolju je registrovano 13, u Užicu devet, Bajinoj Bašti pet, Kosjeriću četiri, u Požegi, Priboju i Čajetini po dvoje i po jedno novoobolelo lice u Arilju, Novoj Varoši i Sjenici.

У ЗЛАТИБОРСКОМ ОКРУГУ 40 НОВООБОЛЕЛИХ: Највише заражених у Пријепољу

Foto: A.Rovčanin

Zbog povećanja broja zaraženih lica koronavirusom zasedao je Opštinski štab za vanredne situacije u Prijepolju.

Nakon sednice upućen je apel građanima na odgovorno ponašanje, a posebno se upozoravaju lica koja su COVID-19 pozitivna i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim da eventualno neodgovorno ponašanje izaziva zakonske posledice zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

- Upućuje se apel građanima da pokažu sada najveću odgovornost u ličnom ponašanju i da se pridržavaju svih mera i preporuka, a najviše u održavanju higijene ruku, držanja distance, nošenju zaštitnih maski koje su obavezne u javnom prevozu i trgovinskim objektima – navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije.

Takođe, građanima je upućen apel da se uzdrže od organizovanja privatnih proslava, svečanosti i drugih zabavnih manifestacija.

Od početka epidemije do danas, na teritoriji Zlatiborskog okruga ukupno je potvrđeno 2949 slučajeva infekcije korona virusom.

Prijepolje slika 1 Zgrada Opšte bolnice u Prijepolju foto A.Rovčanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)