BITKA PROTIV GLODARA U PARAĆINU: Sutra se završava deratizacija

Z. RAŠIĆ

15. 10. 2020. u 12:17

TRETIRANjEM zgrade Opštinske uprave i drugih javnih objekata, uključujući prostor nekadašnje kasarane, pijacu i gradsku deponiju, sutra se u Paraćinu završava deratizacija, bitka protiv glodara, najviše pacova, koja je ove godine počela 21. septembra, a izvodi je Veterinarska stanica Paraćin.

БИТКА ПРОТИВ ГЛОДАРА У ПАРАЋИНУ: Сутра се завршава дератизација

Foto: Z. Rašić

Ovaj posao Veterinarska stanica na teritoriji opštine Paraćin sprovodi u punom obimu već petnaest godina.

- Sada je program umanjen zbog smanjenih sredstava, pa su izostavljene stambene zajednice i kuće u samom gradskom jezgru - kaže Ljubiša Rajić, direktor te stanice.

Dodaje da glodari ne mogu da se unište, ali mogu da se drže pod kontrolom.

U sredu, oko 150 parafinskih mamaka bačeno je na priobolje reke Crnice, dok je u šahtove kanalizacije ubačeno oko 100 kilograma. Ovi otrovi nisu štetni za pse, ali su uspešni u uništavanju glodara.

Deratizacija je obavljena u seoskim mesnim zajednicama, u prigradskim naseljima, posebno u Ribnici, Žabaru i Dankovu, odnosno na obodu grada, tako što su sredstva za to dostavljena domaćinstvima.

Ukoliko u stambenim zgradama u centru, koje su ovog puta izostavljene iz programa, ima problema sa pacovima, potrebno je da se njihovi upravnici obrate Veterinarskoj stanici najkasnije do kraja oktobra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo