NADAJU SE NOVOM BANKOMATU: U Bačkom Brestovcu i Bačkom Gračacu ne mire se s uklanjanjem uređaja za podizanje novca

Z. Rajić

14. 10. 2020. u 08:26

ŽITELjI Bačkog Brestovca i Bačkog Gračaca u opštini Odžaci ne odustaju od zahteva da se u njihovim selima ponovo postave bankomati, koji su uklonjeni prošlog meseca.

НАДАЈУ СЕ НОВОМ БАНКОМАТУ: У Бачком Брестовцу и Бачком Грачацу не мире се с уклањањем уређаја за подизање новца

Predlog je da bankomat bude na Vatrogasnom domu

NLB banka nema nameru da vrati bankomate, pa predstavnici Opštine pregovaraju o instaliranju ovih uređaja sa drugim bankama. U Brestovcu sa oko 3.000 stanovnika i Gračacu sa 2.300 ranije su zatvorene banke, tako da su meštani prinuđeni da novac podižu u Odžacima. To posebno pada teško penzionerima, pogotovo što u opštini ne postoji međumesni autobuski saobraćaj, pa su primorani da putuju taksijem ili da se snalaze za neki drugi prevoz. Odžaci su od Brestovca udaljeni 16, a od Gračaca 10 kilometara.

- Obratili smo se drugoj banci da na istom mestu gde je dosad bio bankomat postavi svoj uređaj, za šta nisu potrebne nikakve investicije, ali se ispostavilo da je problem plaćanje zakupa vlasniku prostora. Razmatramo mogućnost da se za te namene osposobi deo Vatrogasnog doma, koji je pre tri godine prešao u vlasništvo republike, ali bi ona mogla da ga ustupi na korišćenje opštini - kaže sekretar MZ Bački Brestovac Slavko Beljanski.

U Bačkom Gračacu su pokušali da od NLB banke iznajme hol u kojem je bio postavljen njen bankomat, kako bi na tom mestu postavili automat druge banke, ali su dobili negativan odgovor.

- Banka koja je sklonila bankomat pregledala je listinge protoka novca i zaključila da nema interes da dalje drži taj uređaj u selu. Uzdamo se da bi druga banka mogla da postavi bankomat, jer je Zemljoradnička zadruga "Agrolika" spremna da bez ikakve nadoknade za tu svrhu ustupi svoj objekat, koji je pod video-nadzorom, a ima i noćne čuvare - naglasio je sekretar MZ Bački Gračac Jovan Zorić.

PREGOVORI SA DRUGIM BANKAMA

Milorad Stanišić, pomoćnik predsednika Opštine Odžaci, napominje da lokalna samouprava istrajava u nameri da Brestovčanima i Gračanima obezbedi bankomate, iako je, kako objašnjava, to složen proces, jer se banke opiru zbog malog broja komitenata. Prema njegovim rečima, postoje signali da bi bankomate u Brestovcu i Gračacu mogla da postavi Poštanska štedionica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024