NAJBLIŽI BANKOMAT UDALJEN 16 KILOMETARA: Žitelji Bačkog Brestovca ogorčeni jer više nemaju gde da podižu gotovinu

Z. Rajić

26. 09. 2020. u 21:52

ŽITELjI Bačkog Brestovca u opštini Odžaci, ostali su ovih dana bez jedinog bankomata u selu, koji je zamenjivao banku, ugašenu pre devet godina.

НАЈБЛИЖИ БАНКОМАТ УДАЉЕН 16 КИЛОМЕТАРА: Житељи Бачког Брестовца огорчени јер више немају где да подижу готовину

Foto P. D.

Meštani su sada prinuđeni da gotovinu podižu u 16 kilometara udaljenim Odžacima.

Sekretar Mesne zajednice Slavko Beljanski, kaže da su u ekspozituri NLB banke u Odžacima pominjali da će bankomat u Bačkom Brestovcu biti uklonjen do kraja septembra, ali napominje da su klijenti u selu ipak zatečeni što je to učinjeno početkom jeseni, kad je bankomat najpotrebniji, posle žetvenih radova.

- To je period kada poljoprivrednicima stiže novac za predat rod skinutih useva, a oni sad ne mogu da ga podignu tamo gde žive i rade jer je banka jednostavno sklonila bankomat, ne dajući o tome nikakvo zvanično obaveštenje. U selu sa oko 3.000 stanovnika ima više od 100 registrovanih gazdinstava, a osim toga i preko 800 penzionera, na desetine preduzetnika i nekoliko stotina drugih korisnika bankarskih usluga - naveo je Beljanski.

RAČUNI I PODRŠKA

U EKSPOZITURI NLB banke u Odžacima, rečeno je da nisu nadležni da objašnjavaju zašto je bankomat uklonjen, a iz centrale u Beogradu nije stigao obećani odgovor. Zanimljivo je da je u septembru prošle godine, prilikom otvaranja novih prostorija ekspoziture u Odžacima, Vlastimir Vuković, član IO NLB banke, istakao da svaki drugi stanovnik opštine Odžaci ima račun u ovoj banci, "što dovoljno govori o potrebi da NLB bude podrška privredi i građanima u ovoj sredini".

Penzioner Tihomir Katić ističe da su stariji meštani posle uklanjanja bankomata izloženi maltretiranju.

- U opštini ne postoji međumesni autobuski saobraćaj, pa ljudi moraju da angažuju taksi-službu ili da se snalaze na druge načine kako bi otišli u Odžake po svoja primanja. A tamo ih čeka stajanje u redu sa maskama. To je velik napor, a i rizično je za one koji su bolesni - napominje Katić.

Foto Z. R.

NLB banka je pre devet godina zatvorila svoju ispostavu u Bačkom Brestovcu, a peticija sa 1.000 potpisa i ulični protest nisu pomogli da banka promeni svoju odluku.

- Zato smo rešili da se obratimo drugoj ustanovi - filijali Vojvođanske banke u Odžacima, sa zahtevom, koji je u razmatranju, da postavi svoj bankomat na zidu na kojem je bio i prethodni, za šta nisu potrebna nikakva dodatna ulaganja, a mesto je u centru sela, sa odličnim pristupom - velikim parkingom i širokim trotoarom - rekao je Beljanski.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu