PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA OPŠTINE ĆUPRIJA: Promocija monografije „Znameniti Ćupričani"

Z. Gligorijević

09. 10. 2020. u 15:10

OBELEŽAVANjE Dana opštine Ćuprija počinje sutra (subota) izložbom „Kontinuitet u umetničkom stvaralaštvu Milana Konjovića“, koja će biti otvorena u 19 sati u Muzeju „Horeum Margi-Ravno Ćuprija“.

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА: Промоција монографије „Знаменити Ћупричани

Z. Gligorijević

Promocija monografije „Znameniti Ćupričani", autora Stefana Stamenkovića, istoričara iz Ćuprije, biće održana u nedelju u 17 sati u parku kod 1.MZ. o knjizi će govoriti Dejan Tanić, direktor Istorijskog arhiva u Jagodini, i Ninoslav Stanojlović, istoričar i recenzent monografije.

Tradicionalna 75. ulična trka „Memorijal Aleksandra Petrovića“ zakazana je za ponedeljak u 16.30. U utorak u 11.30 biće položeni venci na spomenik palim borcima NOB, a pola sata kasnije u sali Muzičke škole „Dušan Skovran“ biće održana svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija. U istoj sali u 20 sati biće održana predstava „Sumrak bogova“. Besplatne karte mogu se preuzeti u holu ŠOMO u ponedeljak i utorak u terminima od 13 do 16 i od 17 do 19 sati. Broj mesta je ograničen, a zaštitna maska je obavezna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)