PREMIJER SA MINISTRIMA ODAO POŠTU ŽRTVAMA: Položili cveće i upisali se u knjigu sećanja (FOTO)

Tanjug

03. 05. 2024. u 12:13 >> 20:19

PREMIJER Srbije Miloš Vučević i deo ministara u vladi položili su danas cveće ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar, na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja te škole.

ПРЕМИЈЕР СА МИНИСТРИМА ОДАО ПОШТУ ЖРТВАМА: Положили цвеће и уписали се у књигу сећања (ФОТО)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Program u SKC u spomen na žrtbve iz Ribnikara

U Studentskom kulturnom centru u 20 časova počeo je muzičko-scenski programa u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ministri Vlade Srbije se upisali u knjigu sećanja

Vučević i ministri u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, Dejan Ristić, Milica Đurđević Stamenkovski i Tomislav Momirović upisali su se u knjigu sećanja ispred škole, posle polaganja cveća.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji se danas obeležava tačno godinu dana kako je K.K. ubio devet učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" i školskog čuvara i ranio nastavnicu istorije i pet učenika.

K.K. je 3. maja po dolasku u školu izvadio pištolj i pucao u radnika obezbeđnja, a zatim i u dvoje učenika. Nastavio je hodnikom ka učionici gde je sa vrata pucao ka nastavnici i ostalim učenicima. Nakon svega izašao je u dvorište i pozvao policiju.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dečaka-ubice, Vladimira i Miljane Kecmanović i još dve osobe iz streljane, u kojoj je dečak učio da puca, jer prema domaćem zakonu počinioci mlađi od 14 godina ne mogu biti krivično odgovorni.

K.K. je smešten u psihijatrijsku bolnicu za decu u kojoj se i dalje nalazi.

Vlada Srbije je donela odluku o obrazovanju Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u toj oglednoj školi

BONUS VIDEO: FORUM NA TAŠMAJDANU: Obeležava se godinu dana od masakra u "Ribnikaru"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove