KOVID SE VRATIO U KIKINDU Zaražena jedna medicinska radnica

R.Š.

02. 10. 2020. u 13:52

POSLE više nedelje bez kovid pozitivnih pacijenata, ovo oboljenje vratilo se u Kikindu, pa je u četvrtak ponovo regisistrovan jedan zaraženi pacijent.

КОВИД СЕ ВРАТИО У КИКИНДУ Заражена једна медицинска радница

Foto: R.Š.

Reč je o zdravstvenoj radnici koja je u penziji , ali je i dalje aktivna u Domu zdravlja, odnosno Medicini rada. Kako je izjavio dr Mirko Stojisavljević, direktor bolnice, najverovatnije je odatle i potekla infekcija, a zaražena pacijentkinja je u stabilnom stanju.


- U našoj kovid ambulanti i na Infektivnom odeljenju dnevno se pregleda do deset pacijenata. Takvu situaciju imali smo i ranije, tako da je opšte stanje stabilno – ocenio je Stojisavljević.

Inače, u najvećem jeku infekcije u bolnici se od kovida lečilo do 30 pacijenata, dok je najviše pozitivnih bilo u kućnoj samoizolaciji.

Inače, u Kikindi je trenutno devet pozitivnih pacijenata, od kojih je osam na kućnom lečenju. U Severnobanatskom okrugu obolelo je ukupno 11 pacijenata. Osim u Kikindi, po jedan je iz Novog Kneževca i Kanjiže, dok u Čoki, Senti i Adi trenutno nema kovid pozitivnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru