TENDER PARKIRAO AUTOBUSE: Kompanija "Ariva Litas" juče nije obavljala gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji Požarevca

D. NOVKOVIĆ

29. 09. 2020. u 17:19

U ZNAK protesta zbog tendera za izbor privatnog prevoznika u narednih 15 godina, kompanija "Ariva Litas" je juče, na čitav dan, obustavila autobuski gradski i prigradski saobraćaj u Požarevcu i Kostolcu.

ТЕНДЕР ПАРКИРАО АУТОБУСЕ: Компанија Арива Литас јуче није обављала градски и приградски саобраћај на територији Пожаревца

Foto D. Novković

Nezadovoljstvo su jednosatnim prekidom rada najavili još 25. septembra - pozivajući nadležne da odgovore na njihove ranije dopise povodom tendera koji je, tvrde, kreiran za ponuđača koji jedini u Srbiji ima 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, koja su mlađa od devet godina, što nije navedeno u prethodno usvojenoj studiji o javnom prevozu.

Kada je reakcija izostala - uz izvinjenje putnicima koje su zamolili za razumevanje - juče su radikalizovali protest, pa su se ovdašnji ljudi snalazili u autobusima drugih prevoznika, te koristeći privatna i taksi vozila.

Podsetimo, Požarevljani su za javno-privanto partnerstvo izabrali "Dugu" iz Petlovače kod Šapca koja je ponudu dostavila zajedno sa "Kontinentalom" iz Kule kod Malog Crnića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega