PRONAĐENI VREDNI PREDMETI: Arheološkim iskopavanjem nađeni predmeti stari više vekova

D.N.

28. 09. 2020. u 18:35

PREDMETI od keramike, metala, kamena i stakla, pronađenim su tokom istraživanja koje je Ministarstvo kulture finansiralo sa milion dinara.

ПРОНАЂЕНИ ВРЕДНИ ПРЕДМЕТИ: Археолошким ископавањем нађени предмети стари више векова

FOTO Turistička organizacija V. Gradište)

Tokom obnove Ramske tvrđave kod Velikog Gradišta obavljena su i arheološka iskopavanja, uz pronalazak vrednih predmeta starih više vekova.

FOTO Turistička organizacija V. Gradište)

Reč je o predmetima izrađenim od keramike, metala, kamena i stakla, pronađenim na 180 kvadrata tokom istraživanja koje je Ministarstvo kulture finansiralo sa oko milion dinara. Ramsku tvrđavu na obali Dunava podigla je turska vojska krajem 15. veka, za vreme vladavine sultana Bajazita Drugog.

FOTO Turistička organizacija V. Gradište)

Njenu obnovu finansirala je Republika Turska, uz ulaganje oko 1,5 miliona evra. Posle dvogodišnje rekonstrukcije, tvrđava je otvorena za posete u junu 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici