KOVID-19 U POMORAVSKOM OKRUGU: Stabilno u Paraćinu i Jagodini, rast novozaraženih u Ćupriji

Z.R.

23. 09. 2020. u 17:47

U periodu od 17. do 21. septembra evidentirana je jedna osoba sa teritorije Paraćina pozitivna na virus korona, dok od početka ove sedmice nema pozitivnih.

КОВИД-19 У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ: Стабилно у Параћину и Јагодини, раст новозаражених у Ћуприји

Ilustracija / Foto N. Živanović

Prema podacima iz Kovid ambulante paraćinskog Doma zdravlja, u utorak su obavljena 25 pregleda, a danas su urađena dva PCR testa čiji se rezultati očekuju.

U istom  vremenskom periodu u Jagodini je otkriven jedan novoinficirani, u opštini Ćuprija 11, dok u ostale tri opštine Pomoravskog okruga – Despotovcu, Svilajncu i Rekovcu, nema novih obolelih od kovida-19.

Ukupan broj novozaraženih porastao je za 13, pa je od početka epidemije broj pozitivnih u tom okrugu 1.330, najviše u Ćupriji, 465, Jagodini 366 i Paraćinu 277. Zaključno sa 21. septembrom testirane su  8.002 osobe, 47 je trenutno na lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)