VUČEVIĆ O PROJEKTIMA U TREĆEM MANDATU: Početak izgradnje četvrtog mosta, nezaposlenost ispod šest odsto!

Novosti online

22. 09. 2020. u 11:37

MILOŠ Vučević novoizabrani gradonačelnik Novog Sada u trećem mandatu zaredom izjavio je da i budućnosti nastavlja da radi kao i u prethodnom periodu.

ВУЧЕВИЋ О ПРОЈЕКТИМА У ТРЕЋЕМ МАНДАТУ: Почетак изградње четвртог  моста, незапосленост испод шест одсто!

Foto: N. Karlić

On je gostujuću na RTS rekao da je sve definisano ciljevima u naredne četiri godine.

- Izgradnja četvrtog mosta jedan je od ključnih projekata oko čega su okupili i Republika, ali i sve stručne institucije - kaže Vučević, a na pitanje da li bi most mogao da se izgradi u naredne četiri godine odgovara:

- Moj cilj je da počnemo da gradimo. Čeka nas rešavanje imovinsko pravnih odnosa, izrada projekta. Uključićemo sve da bi dobili najbolje arhitektonsko rešenje. Osim toga pred nama je rekonstrukcija Spensa ali i smo visoko pozicionirani i u projektima "Srbija 2025" kao što je rešavanje regionalnih deponija, kako bi se konačno rešilo pitanje tretmana komunalnog otpada i kako ne bi imali više smetlišta kojim osim što ekološki nije prihvatljivo i ruži okolinu.

Naravno izgradnja centralnog prečistača, čime bi zaokružili tu ekološku komponentu koja je veoma bitna koja utiče na kvalitet vazduha i vode i opštih uslova za život u Novom Sadu. Naravno čeka nas i rekonstrukcija novih bulevara, ulica - najavio je Vučević i dodao pregovaraju za dolazak dve velike fabrike u vojvođansku prestonicu.

- Reč je o japanskom "Nideku", drugi čovek te kompanije bio je u poseti i kod predsednika Republike, pokrajinskog premijera, ali i kod mene u Novom Sadu. Odlučuje se između nekoliko gradova u Evropi, mi se nadamo da će to biti Srbija, kao i o jednoj diviziji "Kontinentala". Time bi se potpuno rešila ekonomska pozicija grada, a ceo Južnobački okrug bio na dobitku. Ali ono što je jako važno napomenuti je da je stopa nezaposlenosti u Novom Sadu niža šest odsto. Hvala svim građanima koji su podržali listu SNS, i drago mi je što sam bio deo cele ove priče i što ću nastaviti da se borim za Novi Sad.

Na pitanje da se već mesecima spekulisalo da je viđen na poziciji premijera, kao i nekih ministara Vučević ističe da se trudio da ne komentariše sva nagađanja.

- Za mene su to bile spekulacije, ali naravno da prija i da vam predstavlja čast kada predsednik Republike kaže da ste jedan od najbližih saradnika i računa na saradnju sa vama. Konkretno niko sa mnom nije konkretno razgovarao o pozicijama. Bio sam lrvi na listi za Novi Sad prirodno je da očekujem da nastavim da radim svoj posao. Verujem da ćemo vladu imati polovinom oktobra ili prvih desetak dana oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZ JADRANA VREBAJU 54 VRSTE AJKULA: Evo koje su najopasnije - desetak napada je zabeleženo