TANTALOVE MUKE MAJKE TEŠKO OBOLELE ANDRIJANE: Za pregled deteta dala celu ušteđevinu, zloupotrebljena fotografija devojčice još na internetu

Z. RAŠIĆ

18. 09. 2020. u 13:30

DA obično muka muku stiže potvrđuje Ivana Đokić iz Plane, kod Paraćina, majka teško bolesne Andrijane čija je fotografija zloupotrebljena na društvenim mrežama, pa je ova devojka (19), po izgledu dvanaestogodišnje dete, a celog života u pelenama, postala Sonja Aleksić za koju nepoznati prevarant traži pomoć.

ТАНТАЛОВЕ МУКЕ МАЈКЕ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ АНДРИЈАНЕ: За преглед детета дала целу уштеђевину, злоупотребљена фотографија девојчице још на интернету

Foto Privatna arhiva

Iako je još 25. juna Ivana prijavila policiji da neko na internetu pokušava da zaradi na nesreći njenog deteta, o čemu su "Novosti" prve pisale, rezultata još nema, a ukradena fotografija sa lažnim imenom još je vidljiva na internetu. Svi dokazi prosleđeni su Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.


- Kontaktirala sam sa njima telefonom i jedinu informaciju koju sam dobila jeste da je predmet u toku, a za bilo koji podatak više treba da dođem u Beograd. To je za mene novi trošak za autobus od 2.000 dinara. Uz svu muku, trenutno sam i bez para, jer dok neko profitira na bolesti moje Andrijane, ja sam nedavno iz džepa platila ogromne račune za njen kontrolni pregled magnentom rezonancom - objašnjava majka, koja je celi život posvetila ćerki u invalidskim kolicima, dva puta operisanoj od tumora u trećoj moždanoj komori.

ŽIVE OD DODATKA ZA TUĐU NEGU

IVANA sa ćerkom živi od uvećanog dodatka za tuđu negu i pomoć jer zbog Andrijanine situacije nikad nije mogla da radi. Posvećuje joj 24 sata dnevno, zbog čega je posebno boli fotografija njene devojčice u bolničkom krevetu koja je osvanula na internetu. Tim pre jer je tu fotografiju, navodi, sama snimila, a neko je "skinuo" sa interneta.

- Naša materijalna situacija nije nimalo laka, ali već godinama nismo tražili nikakvu pomoć - naglašava Ivana.


A, pregled medicinske dokumentacije i računa zaista ostavlja u šoku. Posle godinu dana pauze, zbog korone, Ivana je odvela ćerku na kontrolni pregled u Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Tamo joj je rečeno da uradi snimanje endokranijuma magnetnom rezonancom i dovede Andrijanu opet sa snimcima.


- Za nas dve bile su to Tantalove muke jer niko u Beogradu nije hteo da nas primi i uradi MR pregled u opštoj anesteziji, što je u Andrijaninom slučaju neophodno. Na kraju sam snimanje u privatnoj poliklinici platila 29.000 dinara. Još 33.000 dinara morala sam da dam za prevoz sanitetom od Plane do te klinike i nazad, tako da sam za tu dijagnostiku dala celu svoju ušteđevinu - priča Ivana.


Nalazi su pokazali da se Andrijanin tumor ne menja, isti je kao i kod prethodne kontrole. Zbog toga je ova majka - lavica prezadovoljna. Kaže da taj trošak ne može da naplati od RFZO, ali da je dete morala da iskontroliše. Međutim, poražavajuće na nju deluje pomisao da neki prevarant, negde, uz zloupotrebu Andrijanine fotografije, već više od dva meseca prikuplja neku lažnu pomoć.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije