NOVA BESPLATNA KARTA ZA SREĆU: U Lapovu otvorena 14 međunarodna izložba pod nazivom "Grad muzej Železnice"

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 09. 2020. u 14:20

PUBLIKA iz Lapova, ali i okoline, u lokalnom kulturno-turističkom centru "Stefan Nemanja" može da pogleda eksponate 14. međunarodne izložbe pod nazivom "Grad - muzej železnice".

НОВА БЕСПЛАТНА КАРТА ЗА СРЕЋУ: У Лапову отворена 14 међународна изложба под називом Град музеј Железнице

Foto Z. Gligorijević

I, dok predsednik likovnog kluba "Svetlost" mr vajarstva Sanja Mikić ocenjuje da "umetnost putuje, a ovo je besplatna karta za sreću", direktor ove KTC Dejana Banković naglašava i to da je ovo jedna je od retkih izložbi na međunarodnom nivou koja se organizuje u tri kategorije: slikarstvo, vajarstvo i fotografija.

Foto Z. Gligorijević

Prethodnih godina, još od 2007, učestvovali su autori iz brojnih zemalja, pa čak i iz Egipta i Indije, a sada su - zbog pandemije - pristigla 42 rada samo iz Srbije i Slovenije. Inače, lokalna samouprava je još 2005. donela odluku o proglašenju Lapova za grad muzej železnice, od kad je Opština i pokrovitelj ove kulturne manifestacije.

Foto Z. Gligorijević

- Žao mi je zbog toga što ova renomirana manifestacija nije imala raznovrsnije umetničke obrise, ali i pristigli radovi pokazuju da su umetnici u njih utkali svoje doživljaje i emocije - ocenio je predsednik Opštine u Lapovu i član Počasnog odbora izložbe Boban Miličić.

Foto Z. Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana