„DANI DEČJE POEZIJE I PROZE“: Sećanje na 3000 nevinih Jadrana streljanih 1941. godine

V. Mitrić

14. 09. 2020. u 15:59

OSNOVNA škola „14. oktobar“ iz Draginca i grad Loznica raspisali su konkurs ta talentovane mališane u okviru tradicionalne manifestacije „Dani dečje poezije i proze“, koja se održava 35 put u znak sećanja na više od 3000 rodoljuba iz sela Gornjeg Jadra i izbeglica iz Slavonije, koje su nedužne ubili nemački fašisti u okviru kaznene ekspedicije sprovedene sredinom oktobra 1941. Godine.

„ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ“: Сећање на 3000 невиних Јадрана стрељаних 1941. године

Foto: V. Mitrić

Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. 

Rok za dostavljanje pesama ili priča, otkucanih u tri primerka, na srpskom jeziku je  5. oktobar  2020. godine.

Na konkurs se šalju samo originalni, neobjavljeni radovi, potpisani punim imenom i prezimenom, tačnim nazivom, adresom  učenika i i telefonskim brojem škole koju učenik pohađa.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu za pesmu, prvu, drugu i treću nagradu za priču, pohvaliti deset autora pesama, deset autora priča i deset najuspešnijih škola na Konkursu.

Ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije i zabrane okupljanja  i organizovanja priredbi i manifestacija   svim  nagrađenim učenicima nagrade će biti poslate na kućnu adresu.Zato je   obavezno da, uz radove, stignu i tačni i precizni podaci o adrese stanovanja učenika.

 Pokrovitelj Konkursa je grad Loznica, a radove treba slati na adresu: OŠ „14. Oktobar“ 15311 Draginac sa naznakom za „Dani dečje poezije i proze“Kontakt telefoni: 015/854-042, i 015/854-112.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a