MALTRETIRANJE SRBA NA KiM: Albanci Milanu isključili struju, koju je platio, pa ga držali u pritvoru

D. Zečević

12. 09. 2020. u 19:31

MILAN Trajković (63) iz Kuzmina, većinski srpskog sela kod Kosova Polja proveo je 24 sata u policijskoj stanici u Kosovu Polju gde je otišao da prijavi pokušaj radnika kosovske elektroenergetske korporacije da mu isključe struju.

МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА НА КиМ: Албанци Милану искључили струју, коју је платио, па га држали у притвору

Foto: A. Stanković

Trajković je prema rečima advokatice, Jovane Filipović, pušten u petak oko 18,00 časova ali bez ikakve potvrde o zadržavanju tj. pritvoru, ali i obrazloženja zbog čega je hapšen.

UGROŽAVANjE IMOVINE

Meštani Kuzmina srpskog sela nadomak  Kosova Polja sa oko 120 domaćinstava i njihova imovina  našli su se i nedavno na meti pritisaka kada su radnici Turske kompanije “Bindi” sa teškom mehanizacijom izvodili bušotinena njihovim njivama najverovatnije u potrazi za ugljem ili naftom.Inače, kako su Novostima ispričali meštani ovog sela, tom prilikom izvedeno je najmanje 200 bušotina

- Problem je nastao u četvrtak popodne kada je radnik KEK-a došao da zbog nekog zaostalog računa isključi struju, čemu se Milan usprotivio stavljajući ruku na strujomer. Naime, pre par godina Trajkovići su prijavili kvar na strujomeru ali su nastavili da redovno plaćaju račuje za struju što je čovek i dokumentovao računima unazad tri godine. Međutim, u policijskoj stanici umesto da ga saslušaju , on je zadržan, a sinu koji je krenuo sa njim nisu dozvolili da uđe u policijsku stanicu već su ga smao obavestili da mu je otac ostao u pritvoru - pojašnjava za naš list Jovana Filipović, advokatica iz ovog mesta koja će zahtevati napismeno obrazloženje, tj. potvrdu o razlozima hapšenja Trajkovića, odnosno zbog čega je lišen slobode 24 sata.

I dok pojašnjava da tužilac još nije saslušao Milana, i da će ga najverovatnije teretiti za “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, susedi Trajkovića ističu da je i ovaj primer hapšenja čoveka koji se bunio protiv nepravde potvrda koliko je dostizanje pravde za Srbe na Kosovu i Metohiji teško i kako umesto žrtve, oni zapravo budu okrivljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)