BEZ NOVOOBOLELIH OD KOVID-19: Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

11. 09. 2020. u 15:59

UZASTOPNO i srećom, prema zvaničnim podacima, danas protiče 18. dan u Rudničko-takovskom kraju, bez ijednog potvrđenog novog slučaja zaraze kovidom-19, po svim do sada pristiglim rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu od 24. avgusta do danas.

БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ ОД КОВИД-19: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od korona virusa obolelo je 125 lica, uz sedam smrtnih ishoda.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče su pregledana 32 pacijenata, urađena su tri nazofaringealna brisa i pet seroloških testova, nije bilo ni jedne hospitalizacije – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum