SVAKOJ BEBI 100.000 DINARA: Plan vlasti u Paraćinu

Z. GLIGORIJEVIĆ

10. 09. 2020. u 14:20

PROJEKTI iz oblasti obrazovanja i kulture treba da budu zastupljeni u što većoj meri, smatra novi predsednik paraćinske opštine Vladimir Milićević, jer mora da se zaustavi trend odlaska mladih iz zemlje i da se pospeši rađanje dece.

СВАКОЈ БЕБИ 100.000 ДИНАРА: План власти у Параћину

Foto Tanjug

Novo rukovodstvo ima velike projekte na tom polju, a jedan od njih je da mladi parovi za svaku novorođenu bebu dobijaju po 100.000 dinara, kao što je na nivou Republike.

- Svaki mladi bračni par koji planira porodicu, a nema sredstva za njeno izdržavanje, u velikom je problemu. Mislim da bi im finasijska injekcija u startu puno pomogla. Pomoći ćemo i samohranim majkama. U paraćinskoj opštini godišnje se rodi 400 beba. Škole ostaju bez đaka, naročito u selima, gde se odeljenja zatvaraju. Nekada su u gradu odeljenja imala i po 32 đaka, a sada po 15. Bez ljudi džaba politika - kaže Milićević.

ZADRUGE

MILIĆEVIĆ veli da je u planu izgradnja veletržnice pored auto-puta odakle će se proizvodi distribuirati za Beograd i Niš, kao i osnivanje zadruga i otkupnih mesta, pa čak i pravljenje hladnjača.

Kako je i privreda jedan od prioriteta nove vlasti, u planu je dovođenje novih investitora u industrijsku zonu "Zmič", koji bi zaposlili nekoliko hiljada ljudi. Planiraju i da je priključe direktno na auto-put, kako kamioni do nje ne bi dolazili kroz grad. Ako bude potrebe, otvoriće još neku industrijsku zonu.

- Prioritet će nam biti i poljoprivreda na koju je iz gradske kase izdvajan samo 1 odsto, od čega je 0,7 odsto išao na komasaciju u Vidovu, koja nije završena. Otvorićemo kancelariju za poljoprivredu, koja će biti važan segment Opštinske uprave. Ona će ih uputiti u subvencionisana i bespovratna sredstva opštine, Republike i fondove EU i Svetske banke. Poljoprivrednici treba da budu na njivama, a kancelarija da im obezbeđuje svu potrebnu papirologiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024