SADNJOM I OBNOVOM DRVEĆA PRAVE POJASEVE U SOMBORU: Topole grad čuvaju od vetra

J. BEKIĆ

09. 09. 2020. u 09:36

САДЊОМ И ОБНОВОМ ДРВЕЋА ПРАВЕ ПОЈАСЕВЕ У СОМБОРУ: Тополе град чувају од ветра

foto: J.Bekić

GRADSKA vlast Sombora odobrila je nastavak akcije podizanja vetrozaštitnih pojaseva na teritoriji grada.

U okviru aktivnosti koje za cilj imaju da se obnove vetrozaštitni pojasevi na teritoriji ovog grada, nastaviće se sa sadnjom novih pojaseva i obnovom sadnica koje se tokom ranijih sadnji nisu primile. Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine pokrenuće postupak javne nabavke u cilju podizanja dela vetrozaštitnih pojaseva u Aleksa Šantiću u dužini od 1,5 kilometar) i Čonoplji u dužini dva kilometra.

Reč je o drvoredima topole drvoredi topole, a JKP „Zelenilo“ izvršiče zamenu suvih sadnica novim na mestima gde se tokom prethodnih sadnji nisu primile u pojasevima u Gakovu, Kolutu i Bačkom Monoštoru.Nad podignutim pojasevima biće pojačan nadzor Poljočuvarske službe.

Radom ove službe nadležni u Gradskoj upravi Sombora na terenu pokušavaju da se izbore sa nelegalnom sečom koja je uzela sve više maha.

Novčana kazna za fizičko lice koje ošteti ili seče drveće koje čini poljozaštitni, odnosno vetrozaštitni pojas, ili se nalazi u putnom pojasu,odnosno na poljoprivrednom zemljištu, iznosi 25.000, za pravno lice novčana kazna je 150.000 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu novčana kazna je 25.000 dinara.Preduzenik koji načini ovaj prekršaj moraće da plati kaznu od 75.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sasa

09.09.2020. 11:18

Ne sade se topole nikada u blizini gradova, jer su ogromni alergeni. Po razvijenijem svetu ne samo da je zabranjena sadnja topola u gradovima i oko njih, pogotovo onih kadanskih, nego su i posecene sve.

Lord of the kings

09.09.2020. 16:31

Kakve topole bre pa niste normalni pola ljudi boluje kad topola cveta katastrofa ... Eee državo dok te ovakvi vode daleko ćeš dogurati