„SMEDEREVSKA JESEN“ SAMO SIMBOLIČNO: U Velikoj Plani zeleno svetlo za manifestacije

J. I.

03. 09. 2020. u 15:23

VANREDNA situacija u Smederevu je ukinuta, ali još nema informacija hoće li biti održana tradicionalna turističko-privredna manifestacija „Smederevska jesen“.

„СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН“ САМО СИМБОЛИЧНО: У Великој Плани зелено светло за манифестације

Foto: TO VB

Ova manifestacija svake godine okupi više hiljada gostiju na brojnim programima koji traju nekoliko dana, a uglavnom se održavala drugog vikenda u septembru. Nezvanično, manifestacije će biti, saznajemo, ali ne kao ranijih godina.

Program će biti simbolična, kako sazanjemo. Organizator, Grad Smederevo, ne saopštava još kakav program je planiran, niti kada će se „Smederevska jesen“ održati. 

Štab za vanredne situacije opštine Velika Plana doneo je naredbu kojom se ukida prethodna zabrana održavanja manifestacija na teritoriji ove lokalne samouprave. 

Organizator manifestacije, kako se navodi u novoj naredbi, dužan je da se stara o primeni svih propisanih mera zaštite stanovništva od izloženosti koronavirusu. Zabrana održavanja manifestacija na otvorenom (vašari, kulturne i sportske manifestacije i sl.) bila je na snazi od 10. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu