U KIKINDSKIM ŠKOLAMA 443 PRVAKA: Septembar drugačiji od svih prethodnih

R. Š.

01. 09. 2020. u 16:36

U kikindskim školama od danas oko 5.500 đaka, među kojima su i 443 prvaka, u gradu i selima.

У КИКИНДСКИМ ШКОЛАМА 443 ПРВАКА: Септембар другачији од свих претходних

Foto: R. Šegrt

Najveći broj njih će redovno pohađati nastavu u učionicama. Budući da je ovaj septembar drugačiji od svih prethodnih, dezinfikovana su sva dvorišta i učionice u kojima je, ipak, manje učenika, jer su podeljeni u grupe, pa je nekako i manje dečije graje nego ranije. Prvaci u razredima negde nose maske, a tamo gde ih je manje su bez njih.

Najmanje učenika u prvom razredu, samo šest, je u OŠ „Mora Karolj“ u Sajanu, gde se nastava izvodi na mađarskom jeziku. Njima i prvacima u školama u Iđošu, kao i gradskim „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ danas je poklone uručio gradonačelnik Nikola Lukač. U malom rancu za obuću, uz još neke sitnice, su i sveske, flaša za vodu, ali i zaštitne maske. 

- U našoj školi je 66 prvaka, raspoređeni su i tri odeljenja. Između nastave svake grupe predviđeno je od 40 do 45 minuta za detinfekciju prostorija - kaže Gordana Rackov, v.d. direktorka OŠ „Sveti Sava“ najveći broj đaka nastavu će pratiti u učionicama.

RADIO DONIRAO TOPLOMERE

Vlasnici “Ami naxi” i “Palas radija” u Kikindi donirali su osnovnim školama u tom gradu deset beskontaktnih toplomera ukupne vrednosti oko 80.000 dinara. Aparate su uručili Tihomiru Farkašu, predsedniku Aktiva direktora škola. Gradonačelnik Nikola Lukač najavio je da će se neke firme priključiti akciji za pomoć školama da se bolje opreme za zdravstvenu zaštitu đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda