NEVEROVATNA PRIČA IZ SRBIJE: LJudi ispred pošte u ovom selu pozajmljivali maske jedni drugima

Z. Rajić

12. 08. 2020. u 17:03 >> 17:03

ŽITELJI Sivca, najvećeg vojvođanskog sela, uglavnom poštuju preporuku o nošenju maski za lice u odbrani od virusa korona, ali se ovih dana dogodio neobičan slučaj korišćenja te zaštite, sa opasnošću da pogoduje širenju infekcije.

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Људи испред поште у овом селу позајмљивали маске једни другима

Foto: Zoran Rajić

Na to je ukazao veb-dizajner Jožef Kurucić, koji je u redu ispred seoske Pošte svedočio - pozajmljivanju maske!

- Stajao je neki momak iza mene, koji nije imao masku, bez koje se ne može ući u Poštu. Iza njega je bio stariji čovek, propisno zamaskiran. Momak je uzeo masku od čiče, stavio je na usta i nos i ušao u Poštu, a kad je izašao, vratio je masku vlasniku, koju je ovaj ponovo namestio na lice i otišao do šaltera - ispričao je Kurucić.

On je ovo iskustvo podelio s prijateljima na Fejsbuku, uz opasku: "Dobro došli u Sivac!"

Usledila su zgražavanja, ali je bilo i drugačijih komentara, poput onog da su Sivčani uvek bili spremni da pomognu drugom u nevolji.

Kurucić je posle toga zapazio još jednu atipičnu upotrebu zaštitne maske, ovog puta u autobusu. Napravio je snimak čoveka, koji kupuje kartu od šofera, a iznad njih je istaknuto obaveštenje da su putnici u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Čovek je nosio masku, ali - oko lakta!

DVE ŽRTVE U SELU

Sivac je u prvom talasu pandemije kovida 19 imao četvoro zaraženih, od kojih se polovina oporavila u Klinici za infektivne bolesti, a drugo dvoje u improvizovanoj bolnici na Novosadskom sajmu. Sad nema podataka o broju zaraženih u selu, ali se pouzdano zna da su u drugom piku epidemije umrla dvojica Sivčana, od 61 i 63 godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)