NASTAVAK BORBE PROTIV EPIDEMIJE: Sutra počinje izgradnja regionalne kovid bolnice

S. Babović

09. 08. 2020. u 12:13

PREMIJERKA Ana Brnabić,ministar odrbane Aleksandar Vulin i ministar zravlja Zaltibor Lončar prisustvovaće sutra početku izgradnje Regionalne KOVID bolncie u kasarni "Rasina" u Kruševcu.

НАСТАВАК БОРБЕ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈЕ: Сутра почиње изградња регионалне ковид болнице

S. Babobić

Prema informacijama "Novosti",ova bolnica biće manjeg kapaciteta od one u Beogradu,čija je izgradnja krenula 1.avgusta i gde je planirano 200 jedinica intenzivne i 804 poluintenzive nege.

Kruševačka KOVID regionalna bolnica moći će da primi 500 pacijenata.Kako saznajemo, za dovršetak radova je tri meseca.Radovi na rušenju starih objekata i raščišćavanju šuta u kasarni u naseljeno mestu Parunovac, a koja izvesno vreme nije u funkciji krenuli su 25.jula.Na ovim poslovima bili su angažovani pripadnici VS uz logističku podršku lokalne samouprave.

S. Babobić

Kako je ranije predočio ministar odbrane Aleksandar Vulin, bolnica u Kruševcu imaće najmoderniju opremu za dijagnostiku i lečenje KOVID pozitivnih pacijenata,a izvesno će biti i u funkciji za druge namene po završetku pandemije korona-virusa.

S. Babobić

Kruševac je u dosadašnjem toku epidemije imao iskustva sa radom posebne KOVID bolnice u Hali sportova, gde su se lečili oboleli sa lakšom kliničkom slikom. Privremena bolnica radila je od sredine aprila do sredine maja. Imala je smeštajni kapacitet od 130 kreveta. Kako su "Novosti" danas objavile, u najavi je i otvaranje PSR laboratorije u Kruševcu,koja bi trebalo da zaživi u zgradi Zavoda za javno zdravlje, na sada praznom spratu postojeće laboratorije. Ocena stručnih komisija je daZZJZ Kruševac ima kadrove (laborante,mikrobiloge),kao i druge tehničke slove za uvođenje savremene PCR tehnolgije.

S. Babobić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata