SVE SPREMNO ZA 150.000 NOĆENJA: Srebrno jezero mnogima će biti pravo mesto za odmor

D. NOVKOVIĆ

25. 07. 2020. u 06:37

AKTUELNA epidemiološka situacija je mnoge navela da odustanu od eventualno planiranog letovanja u inostranstvu, a jedna od omiljenijih i traženijih destinacija za godišnji odmor u Srbiji je i Srebrno jezero nadomak Velikog Gradišta.

СВЕ СПРЕМНО ЗА 150.000 НОЋЕЊА: Сребрно језеро многима ће бити право место за одмор

Foto TO u Veloikom Gradištu

Lane je ovde ostvareno 100.000 noćenja, a ove godine lokalni turistički radnici očekuju bar 50 odsto više gostiju. Jer, samo od državnih vaučera će imati 20.000 pansionskih dana, kojih je - poređenja radi - tokom 2019. bilo pet puta manje, samo 4.000.

Pandemija je, međutim, promenila mnogo toga, pa se u aktuelnoj sezoni prvi put dešava da namernici unapred rezervišu boravak od sedam ili 10 dana, što će i te kako uticati na uspešnost turističke sezone.

AKVAPARK

NA obali Srebrnog jezera se nalazi i akvapark za koji dnevna i poludnevna ulaznica radnim danima košta 400 i 300, a vikendom 600 i 450 dinara. Za najam ležaljki i ligenštula treba izdvojiti 100, odnosno 50 dinara.

- Za goste je već spremna bogata ponuda, jer su im na raspolaganju brojni sadržaji. Osim plaža na Srebrnom jezeru, imamo i akvapark, sportske terene, košarkaški kamp Miloša Teodosića i centar Veslačkog saveza Srbije. Treba obići i renoviranu Ramsku tvrđavu i manastir Nimnik, a blizu su i Viminacijum, ergela "Ljubičevo", tvrđava Golubački grad i Lepenski vir - nabraja predsednik Opštine Dragan Milić.

Foto D. Novković

Foto D. Novković

Prvi čovek lokalne samouprave najavljuje i skoro obogaćivanje već impresivne ponude u oblasti sportskog turizma. Biće otvorena novoizgrađena sportska hala i - u saradnji sa proslavljenim reprezentativcem i aktuelnim selektorom reprezentacije Srbije, Gradištancem Slobodanom Bobom Kovačem - organizovan odbojkaški kamp.

Valja, takođe, napomenuti i da su onima koji dođu u Veliko Gradište na raspolaganju dva turistička broda, za vožnju Dunavom do Rama i Golupca.
A za boravak mogu da izaberu hotele, apartmane i sobe u privatnom smeštaju. Cene se kreću u rasponu od 500 do 6.000 dinara dnevno po osobi - u zavisnosti od kategorije konačišta i vrste usluge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru