ŠABAČKI UGOSTITELjI NERVOZNI: Zbog ograničenja rada do 20 časova osvanuli natpisi Stop diskriminaciji

A. D.

16. 07. 2020. u 13:00

ШАБАЧКИ УГОСТИТЕЉИ НЕРВОЗНИ: Због ограничења рада до 20 часова осванули натписи Стоп дискриминацији

Foto: A. Delić

NA gotovo svim šabačkim kafićima i drugim ugostiteljskim objektima u četvrtak je osvanuo natpis "Stop diskriminaciji". Ugostitelji kojih u Šapcu ima stotinak, na ovaj način, bune se protiv lokalne mere o ograničenju radnog vremena do 20 časova.

Oni su već imali nekoliko zajedničkih sastanaka, a zahtev su prosledili i lokalnom kriznom štabu. Međutim, komandant štaba Nebojša Zelenović kaže da je od Zavoda za javno zdravlje stigla preporuka da se strogo pridržavaju republičkih odluka.

- Mi se u Šapcu osećamo kao građani drugog reda, jer svi ostali ugostitelji u Srbiji, koji imaju letnje bašte mogu da rade do 23 časa. Najverovatnije ćemo započeti neki vid radikalnijeg protesta - kaže jedan ugostitelj koji ne želi da mu pominjemo ime.

Foto: A. Delić

Iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu poručuju, opet, da oni ne odlučuju o radnom vremenu kafića, već da samo daju preporuke o merama zaštite.

Foto: A. Delić

Sa lokalnom odlukom o radu ugostiteljskih objekata, kažu, nemaju nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Legalna Prodaja

28.07.2020. 15:20

Bavim se sindikalnom prodajom i ni u jedni firmu me nisu pustili da prodajem od 16.03 pa nema ko da me zastiti. Cekam da se stanje smiri pa da pocnem ponovo da radim.