EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U UŽICU: Udesetostručen broj pacijenata sa sumnjom na virus KOVID 19

N. J.

14. 07. 2020. u 16:56

U UŽIČKOJ Opštoj bolnici smešteno je više od 300 pacijenata sa sumnjom na koronu, u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši i Požegi ih je još 200, a u izuzetno teškom stanju i na respiratorima su 23 žitelja užičkog kraja.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У УЖИЦУ: Удесетостручен број пацијената са сумњом на вирус КОВИД 19

FOTO: N.J.

Direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović je izrazio strahovanje od još većeg priliva pacijenata jer je samo u redu pregledano čak 1.200 pacijenata, što je deset puta više nego pre samo sedam dana.

Zbog popunjenih kapaciteta u bolnici, u zlatiborskoj "Čigoti" i ostalim stacionarnim jedinicama Zdravstvenog centra u pripremi je postavljanje nove, improvizovane kovid bolnice u krugu nekadašnje kasarne u naselju Krčagovo. Ova bolnica moći će da primi 150 pacijenata, a u funkciji će biti do kraja ove nedelje.

- Stići će nam i centralni razvod kiseonika, da zdravstveni radnici ne bi vukli boce, kao što se dešava u jednom delu bolnice - rekao je Božović - Plašim se nove "eksplozije" inficiranih na Zlatiboru jer su tamo u prethodnom periodu boravile brojne sportske ekipe, mahom je reč o deci.

Božović je "uperio prstom" u "neodgovorne građane" koji se prema njegovim rečima i dalje okupljaju, ali nije spomenuo odgovornost političkih struktura i lekara koji su pozivali na izbore i davali izjave "kako se prvi talas korone ne može ponoviti".

Gradonačelnik Tihomir Petković je naglasio, da je najviše obolelih u Užicu.

- Posebno zabrinjava činjenica da se očekuju rezultati testova za više stotina Užičana, reč je o stotinama - rekao je Petković.

Broj preminulih pacijenata nije saopšten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!