GRMEČLIJE U BRATSKOM ZAGRLJAJU: Tradicionalno druženje u Žitištu (FOTO)    

B. G.

11. 06. 2024. u 08:40

Zavičajno udruženje Podgrmeč iz Žitišta još jednom je bilo uspešan domaćin i organizator šeste po redu sportsko-kulturne i zabavne manifestacije Grmečlijada 2024.     

ГРМЕЧЛИЈЕ У БРАТСКОМ ЗАГРЉАЈУ: Традиционално дружење у Житишту (ФОТО)    

Podgrmeč Žifište

Snažni i vešti momci iz Republike Srpske, ali i brojnih mesta Srbije, u gostoljubivom Žitištu nadmetali su se u vuči konopca, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, trčanju u džaku, skoku udalj i, od ove godine, u obaranju ruke.

Uz tradicionalno druženje, pesmu i evociranje starih običaja karakterističnih za podgrmečku regiju, manifestacija je na najlepši način podržala duh zajedništva i jedinstva svih Srba.
- Potrudili smo se i nadam se dostojno ugostili naše pobratime i prijatelje iz desetak udruženja iz Republike Srpske, kao i iz mesta širom Srbije - naglasio je Duško Kočalka, predsednik zavičajnog udruženja Podgrmeč, koje je uspešno organizovalo šestu po redu Grmečlijadu. 
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama