DO PODNE URANILO VIŠE OD 6000 LJUDI: Na Paliću tradicionalni Prvomajski uranak

J. L.

01. 05. 2024. u 12:41

Više od šest hiljada ljudi, svih generacija,iz cele Srbije i regiona, do podne je posetilo Prvomajski uranak na Paliću.

ДО ПОДНЕ УРАНИЛО ВИШЕ ОД 6000 ЉУДИ: На Палићу традиционални Првомајски уранак

Foto:J.L.

Tradicionalni, 39. Prvomajski uranak otvara letnju sezonu na severu Vojvodine, a i ove godine očekuje se da će biti jedna od najposećenijih prvomajskih manifestacija u Srbiji. Kao i prethodnih godina za najmlađe je pored jezera postavljen luna-park, na 10.000 kvadratnih metara.

Manifestacija je organizovana u dva dela, zabavnog namenjenog, pre svega, deci i mladima, i zanatskog – gastronomskog, u okviru kog će na šetalištu duž Palićkog jezera biti predstavljeno više od 115 izlagača.

- Na Paliću je postavljen najveći luna-park u Srbiji sa 27 objekata. Što se tiče  vašarskog dela, na štandovima mogu da se kupe rukotvorine, suveniri i gastronomski specijaliteti. Istovremeno, jedriličarski klub organizuje Prvomajsku regatu 1. i 2. maja, i 47. "Trimbi"- kaže Valerija Denč, direktorica preduzeća “Park Palić”.

Na Paliću je obezbeđeno dežurstvo policije, vatrogasne jedinice i Službe hitne pomoći. Zbog gužve u saobraćaju pojedine ulice su zatvorene, a parking za posetioce obezbeđen je na dve lokacije.

Praznični program organizovan je i u Zoološkom vrtu, a radno vreme vrta 1. i 2. maja je produženo, od 8 do 20 časova. Svi programi su počeli u 9 sati, a biće završeni u 19 časova. U Zoo vrtu organizuju javno hranjenje životinja, prema ustaljenom vikend rasporedu. Od ove godine posetioci mogu da kupe poslastice za životinje kojima će ih hraniti.

- Organizujemo javno hranjenje  mrkog medveda, papagaja, majmuna, lemura, kamile i merkata. Posetioci mogu da kupe hranu za životinje. Štand se nalazi kod pećine mrkog medveda, i u papirnim kesicama mogu da se kupe šargarepa i jabuka namenjene biljojedima, ili mešavina semenja, namenjana pticama. Na pakovanjima je naznačeno za koje životinje je hrana- objašnjava Sonja Mandić,direktorka Zoološkog vrta na Paliću.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici