OGLAŠENO 300 RADNIH MESTA: U Paraćinu novina poslovi iz IT sektora

Z. R.

20. 04. 2024. u 13:53

PROLEĆNI sajam zapošljavanja u Paraćinu po broju zainteresovanih tražilaca posla bio je nikad masovniji, a bilo je i novina, poput učešća firmi koje su tražile saradnike u IT sektoru.

ОГЛАШЕНО 300 РАДНИХ МЕСТА:  У Параћину новина послови из ИТ сектора

Foto: A. Pavlović

U pitanju su kompanije LE-CO i softverska kompanija  HORISEN Technology, a čak je i “Srpska fabrika stakla”, između ostalih, tražila kadrove u ovoj oblasti. Od ostalih zanimanja, poslodavci su tražili veoma različite obrazovne profile i radnike svih stručnih sprema, od onih sa završenom osnovnom školom, do stručnjaka sa fakultetskom diplomom.

- Na sajmu su učestvovala 24 poslodavca, a oni su još iskazali potrebu za elektro i mašinskim inženjerima i tehničarima, magacionerima, prodavcima, kuvarima, konobarima, operaterima u proizvodnji delova za autoindustriju, prehrambenu i drvnu industriju, razne vrste saradnika i specijalista. .. Zaista jedan širok spektar zanimanja bio je u ponudi i verujem da će dosta zainteresovanih uspeti da dođe zahvaljujući sajmu do posla – rekla je povodom ovog događaja Anita Nešić, rukovodilac Službe zapošljavanja pri jagodinskoj filijali NSZ.

Foto: A. Pavlović

Nacionalna služba je ovaj sajam organizovala u saradnji sa Opštinom Paraćin i  “Regionalnim inovacionim startap centrom”, u čijoj zgradi je održan, a kao i uvek bio je odlična prilika za nezaposlene osobe da se sretnu sa poslodavcima “oči u oči” i predaju svoje radne biografije.

U evidenciji Službe zapošljavanja  u Paraćinu trenutno je oko 4.600 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)