SOSE USPEŠNE NA POLUMARATONU U PRAGU: Zrenjaninka i Novosađanka učestvovale na jednoj od najlepših trka na svetu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

14. 04. 2024. u 21:25

JADRANKA Kostovski iz Zrenjanina, planinarka i maratonka, sa prijateljicom Novosađankom Snežanom Stojišić, ulepšala je svoje Praško proleće, učešćem na 24. tradicionalnom polumaratonu u Pragu.

СОСЕ УСПЕШНЕ НА ПОЛУМАРАТОНУ У ПРАГУ: Зрењанинка и Новосађанка учествовале на једној од најлепших трка на свету (ФОТО)

Privatna arhiva

Dve hrabre i odvažne Sose iz ravne Vojvodine, našle su se među 15,5 hiljada trkača sa svih krajeva sveta, a kako kažu bio je veliki broj maratonaca iz Kenije i Etiopije, koji svojim laganim trčanjem izazivaju strahopoštovanje.

- Bilo je divno i među ništa manje važnim češkim školaracima, studentima i meštanima Praga, koji su svi trčali pod sloganom "Svi trkači su lepi" - kaže Jadranka, prepuna utisaka iz Češke. - Staza Praškog polumaratona je sertifikovana od strane Svetske atletske organizacije, a njenu lepotu između ostalog čini i prolazak kroz sam istorijski centar grada i uz Vltavu.

VLTAVSKI MARŠ

Osim pomenutog trčanja kroz istorijski zanimljivi deo starog Praga, po taktu Dobrog vojnika Švejka, uz inspirativni Vltavski marš u glavi, trčale su šarmatne Vojvođanke, pored plahovite Vltave i uživale u prelepim zelenim pejzažima praškog aprila.

Inače, Jadranka je sekretar Planinarskog društva u Zrenjaninu, veoma je aktivna u osvajanju planinakih vrhova, trči, hoda, vozi bicikl i svakodnevno je u višesatnim rekreativnim aktivnostima.

- Ova trka je deo serije "Superhalfs", najpoznatijih polumaratona na svetu, pripremale smo se Snežana i ja, kako mentalno, tako i fizički, tokom zime, obzirom da smo veteranke i da neki vršnjaci u našim godinama nisu uopšte aktivni - uglas kažu Jadranka i Snežana.

One napominju da su odlaskom na ovu prestižnu i međunarodnu i veoma privlačnu trku, istrčale svoj prvi od šest planiranih polumaratona u nizu Superhalfs trka.

- Sjajne utiske smo donele, toliko pozitvne energije i prijatnih gostuljubivih meštana Praga i to je sjajan motiv da nastavimo dalje, sve detaljno planiramo, dogovaramo se i odvažno idemo ga zacrtanom cilju - dodaje na kraju Jadranka.

Dogodine smo opet tu

Koliko prelepih utisaka iz zlatnog Praga su u Zrenjanin i Novi Sad donele Jadranka i Snežana, najbolje govori činjenica da je odmah nakon istrčanog polumaratona, pao dogovor da se prijave i narednog proleća budu učesnice jedna od najlepših trka na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)