UŽIČANI SOLIDARNI: Predstava, izložba i koncert za mladu Jelenu Luković

N. J.

11. 04. 2024. u 09:31

Užičani su se ujedinili da pomognu: za nastavak lečenja mlade likovne umetnice Jelene Luković (35), upriličena je baletska predstava u Narodnom pozorištu, večeras (četvrtak, 11. april) u 19 časova u Gradskoj galeriji biće otvorena prodajna humanitarna izložba slika ovdašnjih umetnika, iste večeri uslediće koncert hora „Glas“ i rok grupa „Nespremni“ i „Džemsteri“ u 20 časova u Gradskom kulturnom centru.

УЖИЧАНИ СОЛИДАРНИ: Представа, изложба и концерт за младу Јелену Луковић

privatna arhiva

Posle užičkog izvođenja baleta „Kopelija“ Narodnog pozorišta iz Beograda, na Jelenin račun uplaćeno je 524.000 dinara, jer je sala teatra bila popunjena do poslednjeg mesta.

Narodno pozorište Beograd

Večerašnja izložba „Za Jelenu“, humanitarna i prodajna, okupiće 60 likovnih umetnika odlučnih u nameri da pomognu svojoj mladoj koleginici, prihod od svakog prodatog dela biće uplaćen za nastavak njenog lečenja.

Večeras će pred publiku u GKC ovdašnji hor i dve rok grupe, na ulazu će biti postavljena kutija u koju Užičani moguostaviti prilog za Jelenino lečenje.

Jeleni je dijagnostifikovan trostruko – negativni karcinom dojke, usledilo je lečenje a do relapsa je došlo 2022. godine kada su otkrivene brojne metastatske promene na oba plućna krila. Tokom 2023. godine otkrivene su metastatske promene na mozgu , primenjene su terapije na iks i gama nožu, a tokom ove godine došlo je do novog pogoršanja Jeleninog zdravstvenog stanja.

Mladoj Užičanki su neophodna sredstva za nastavak lečenja medikamentima koji nisu na pozitivnoj listi, a samo jedna od osam potrebnih aplikacija leka košta 477.465 dinara.

Broj namenskog humanitarnog računa za pomoć Jeleni je:

205-9001032129012-15
NLB banka
Primalac Jelena Luković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)