SVIM SILAMA PROTIV KRPELJA: U Sečnju najavili tretmane protiv krvopija

B. G.

02. 04. 2024. u 21:05

Na teritoriji opštine Sečanj, stručnjaci novosadske Ciklonizacije, narednih nekoliko dana izvodiće tretmane protiv krpelja sa zemlje na teritoriji ove opštine u srednjem Banatu.

СВИМ СИЛАМА ПРОТИВ КРПЕЉА: У Сечњу најавили третмане против крвопија

foto: Ciklonizacija Novi Sad

Tretmani se sprovode u skladu sa ugovorom i navednim nalozima Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Biće izvedeni u prepodnevnim časovima, počev od 3.aprila, pa se upozoravaju pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja.

U slučaju neadekvatnih vremenskih uslova, kiše i vetara, tretmani će biti izvedeni sledećeg dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija