ZA PRIPADNIKE TREĆEG DOBA: Tribina Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima

I. M.

28. 02. 2024. u 14:06

U Leskovcu je održana tribina o bezbednom učešću u saobraćaju namenjena osoba starijim od 65 godina. Cilj je da se pripadnici trećeg doba upoznaju sa rizicima kojima su svakodnevno izloženi.

ЗА ПРИПАДНИКЕ ТРЕЋЕГ ДОБА: Трибина Савета за безбедност саобраћаја на путевима

foto: I. Mitić

Tribinu je leskovačkom Domu penzionera organizovao Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Leskovca, u saradnji sa Odeljenjem saobraćajne policije ovdašnje Policijske uprave i Udruženjem penzionera.

Predstavnici Policijske uprave u Leskovcu održali su video prezentaciju pod nazivom „Bezbedno za starije u saobraćaju 65+“.

Ovom prilikom je naglašeno da su stariji ljudi, pored pešaka i biciklista, među najranjivijim kategorijama sa aspekta bezbednog učešća u saobraćaju, pa je cilj da se ovom edukacijom podigne njihova svest o rizicima koji postoje kao i o načinu kako mogu da budu otklonjeni.

Slične edukativne tribine biće organizovane i sa decom, učenicima prvog razreda osnovne škole, kao i sa mladima srednjoškolskog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024