"OVO JE BOŽJE DELO, NE UMEM DRUGAČIJE DA OBJASNIM": Mlada mama rodila bebu na parkingu ispred Doma zdravlja

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 01. 2024. u 23:09

NOĆNA dežurna ekipa hitnog medicinskog prijema u Domu zdravlja u Bogatiću jutros u 3.06 časova obavila je porođaju sanitetu na parkingu ispred zgrade ove zdravstvene ustanove. Intervencijom tima u kojem su bili lekar Milan Ljubinković, medicinski tehničari Dušan Stekić i Nikola Bojičić i vozač Dušan Vidaković, mlada majka R.M. (25) rodila je zdravog dečaka koji je njeno drugo dete.

ОВО ЈЕ БОЖЈЕ ДЕЛО, НЕ УМЕМ ДРУГАЧИЈЕ ДА ОБЈАСНИМ: Млада мама родила бебу на паркингу испред Дома здравља

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Bebi se žurilo da stigne na ovaj svet i nije bilo vremena za transport do porodilišta. Uz prisebnost medicinskog osoblja porođaj je u nesvakidašnjim okolnostima protekao bez komplikacija.

- Ovo je Božje delo, ne umem drugačije da objasnim. Bilo ko od kolega da je bio u smeni uradio bi isto. Beba je bila u normalnom položaju, a i majka je sve vreme bila smirena što je pomoglo da intervencija bude uspešna. Od jutros oka nisam sklopio, još me drže veliko uzbuđenje i radost što su beba i majka dobro - ispričao je mladi medicinski tehničar Dušan Stekić koji je "pomogao" da se porođaj obavi.

Naime, trudnicu su nekoliko minuta ranije dovezli u Dom zdravlja jer joj je kod kuće pukao vodenjak. Medicinari su odmah krenuli da pripremaju transport do porodilišta šabačke bolnice. Međutim, kada su ženu smestili u sanitet u trenutku je bilo jasno da je beba rešila da se rodi u Bogatiću.

- Primetio sam da je donji deo trenerke "nabubrio". Glavica je već bila izašla, pa sam uradio sve što je teorijski trebalo i već je bila u mojim rukama. Uhvatio sam je za nogice, potapšao blago po leđima, zaplakala je, a onda sam je obrisao pelenom i umotao. Doktor Milan je klemovao pupčanik, pa smo bebu i majku odvezli u porodilište - opisao je Stekić koji nije ispuštao bebu iz naručja.

Porodica majke i bebe, koje su hospitalizovane u porodilištu Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu zahvalili su se na pomoći, a zaposleni u Domu zdravlja u Bogatiću su ponosni na kolege iz hitnog prijema.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!