SPREMNI I ZA MIROVNE MISIJE: Dodatna obuka pripadnika VS za upravljanje terenskim vozilima (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

25. 01. 2024. u 10:48

Na poligonima Bataljona za obuku saobraćajne službe u Kraljevu i okolini ovih dana realizuje se dopunska obuka pripadnika Vojske Srbije (VS) za upravljanje terenskim motornim vozilima u mirovnim operacijama.

СПРЕМНИ И ЗА МИРОВНЕ МИСИЈЕ: Додатна обука припадника ВС за управљање теренским возилима (ФОТО)

G.Šljivić (arhiva)

Na obuci su oficiri, podoficiri i civilna lica koji će u misijama biti angažovani na pozicijama vozača, štabnih oficira i vojnih posmatrača. U prvom delu prošli su teorijsku, kao i obuku u vožnji na javnim putevima, a sada na specijalizovanom poligonu „Beranovac“, izgrađenog po standardima Ujedinjenih nacija i na osnovu iskustava pripadnika VS iz mirovnih operacija, realizuju najzahtevniji deo obuke – upravljanje vozilom u terenskim uslovima.

Kako je saopštila Vojska Srbije, cilj je da polaznici obuke steknu dodatna znanja i veštine za sigurno i bezbedno upravljanje terenskim vozilima na teško prohodnom terenu, te da se obuče za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova, što će im biti od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u zoni operacije.

Dopunska obuka u vožnji terenskih vozila, inače, obavezan je deo sveobuhvatnih priprema štabnih oficira, vojnih posmatrača i vojnih vozača, budući da će oni, zbog prirode zadataka koje izvršavaju u misijama, često biti u prilici da motornim vozilima upravljaju van uređenih putnih komunikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove